Εξελιξη Εργων Γλυφαδα 2014 -2019 (Πάθος. Εργατικότητα. Μεθοδικότητα. Στρατηγικός σχεδιασμός. Έμπνευση. Δημιουργία. Ομαδικότητα. Έργα. Ποιότητα ζωής.)

Σε αυτη την σελιδα αποτυπωνω την εξελικτικη διαδικασια εργων σε υποδομες , κοινωνικη οικονομια και δραση καθως και καθημερινοτητα στην Γλυφαδα μας. Ενω τα εργα υποδομων ειναι βασισμενα σε χρονοδιαγραμματα και πολιτικη βουληση, η καθημερινοτητα ειναι ενας συνεχεις αγωνας με τις υπηρεσιες , του μηχανισμους και τις διαδικασιες του δημου μας, για την παροχη των καλυτερων υπηρασιων και της βελτιστης ανταποδοτικοτητας στον δημότη. Η συνδυαστικη δραση και η αλληλουχια εργων υποδομης και καθημερινοτητας ειναι το μεγαλο στοιχημα που εχει κερδιθεί απο πολυ νωρις σε αυτη την θητεια μας. Ολοι οι αντιδημαρχοι και δημοτικοι συμβουλοι εχουν αναλαβει συγκεκριμενα εργα και διαθετουν εμπειρια και γνωση. Ολοι μαζι προσπαθουμε για το βελτιστο αποτελεσμα. Σε ολα αυτα συνεισφεραν αποφασιστικα και οι δημοτικές επιχειρησης του Δημου - ΚΑΠΠΑ γλυφαδας που ειναι αρμοδιο για παρα πολλους κλαδους και δρασεις Αθλητισμο , Πολιτισμο , Παιδικους σταθμους , Καππη, Πολιτιστικα. Το Γκολφ Γλυφαδας που αποτελει κεντρο υποδομων νεων παιδιων που θελουν να ασχοληθουν με ο γκολφ με δημοτικη σχολη γκολφ....Πάθος. Εργατικότητα. Μεθοδικότητα. Στρατηγικός σχεδιασμός. Έμπνευση. Δημιουργία. Ομαδικότητα. Έργα. Ποιότητα ζωής.
Τα σημαντικά έργα που σφραγίζουν την αδιάκοπη εργασία από την πλευρά του Δημάρχου Γλυφάδας και των συνεργατών του που στοχεύει να κάνει την περιοχή «πρότυπο» είναι μεταξύ άλλων τα παρακάτω, ενώ, ο περαιτέρω σχεδιασμός συνεχίζεται με ακατάπαυστους ρυθμούς:
1. Δημοτική συγκοινωνία
2. Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες
3. Χωροθέτηση του νέου νεκροταφείου (αναμένεται να λειτουργήσει εντός του χρόνου)
4. Η εφαρμογή Fix my city και η λειτουργία της γραμμής του δημότη
5. Ανάπλαση υπαίθριων χώρων (πλατείες- παιδικές χαρές)
6. Νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί  
7. Διαμόρφωση της παραλίας (καθαρισμός – ομπρέλες- seatrack- ναυαγωσώστες κ.α).
8. «Μπλε σημαία» στην παραλία της Γλυφάδας
9. Δωρεάν θερινός κινηματογράφος
10. Φεστιβάλ Γλυφάδας
11 Ασφαλτοστρώσεις με παράλληλη ανακατασκευή πεζοδρομίων
12. Εκδηλώσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς «Κόκκινη νύχτα»- «Κόκκινη Κυριακή»
13. Επισκευές σχολικών κτιρίων
14. Ενίσχυση του αστικού πρασίνου
15. Εργασίες για ανάπτυξη του Γκολφ
16. Κοινόχρηστα ποδήλατα
17. Μεγάλες συναυλίες αλληλεγγύης
18. Διαμόρφωση πεζόδρομου στον περιφερειακό του Γκολφ
19. Αθλητικές διοργανώσεις (πέντε final4- τουρνουά 3Χ3 κ.α)
20. Εργασίες βελτίωσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου
21. Πιστοποίηση ύπαρξης ιαματικών υδάτων (περιοχή Αιξωνής)
22. Ενίσχυση και ανανέωση του στόλου καθαριότητας
23. Συλλογή ελαιολάδου από δέντρα της πόλης
24. Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης
25. Αθλητικά προγράμματα ενηλίκων
26. Εργασίες στις μαρίνες της Γλυφάδας
27. Οικονομική και υλική στήριξη πολιτιστικών και αθλητικών φορέων
28. Σηματοδότηση οδών
29. Αναδάσωση του Υμηττού
30. Πρότυπο δημοτικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας
31. Άνοιγμα των ΚΑΠΗ και Σάββατο
32. Εκδρομικό πρόγραμμα για τα άτομα τρίτης ηλικίας
33. Παρεμβάσεις βελτίωσης αθλητικών χώρων
34. Κοινωνικό φροντιστήριο
35. Βράβευση αριστούχων μαθητών


36. Ράμπες και ειδική σήμανση για αναπήρους
Η Γλυφάδα αποτελεί ίσως την ομορφότερη περιοχή της Αττικής και αυτό δεν είναι κάποια μεγάλη αποκάλυψη. Είναι δέλεαρ για πολλούς και παραμένει σταθερή αξία στο χρόνο.
Ο "καπετάνιος" των νοτίων προαστίων που δεν είναι άλλος από το δήμαρχο Γλυφάδας ξέρει καλά πως τίποτα δε γίνεται τυχαία.
Ο παθιασμένος και εμπνευσμένος άντρας που δραστηριοποιείται ως επικεφαλής στο δήμο Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου ξέρει καλά τη διαδρομή που οδηγεί την πόλη του στην κορυφαία θέση των πιο θεματικών περιοχών της Αττικής φροντίζοντας να θέτει τις απαραίτητες εκείνες βάσεις που οδήγησαν τη Γλυφάδα στην επιτυχία σε πολλούς τομείς.
Η πρόσφατη διάκριση που κατέκτησε η Γλυφάδα με τη γαλάζια σημαία αποτέλεσε απλά το εφαλτήριο για να ξεκινήσει η αποκάλυψη σωρείας έργων υποδομής και ουσίας που έχουν τη σφραγίδα του δημάρχου της περιοχής κ. Παπανικολάου και της πολύτιμης ομάδας που εκείνος προσωπικά επέλεξε για να πετύχει το στόχο του.Να κάνει τη Γλυφάδα κορυφαίο τουριστικό προορισμό, θελκτικό στους τουρίστες εντός αλλά και εκτός Ελλάδας γνωρίζοντας ότι έτσι θα δοθεί ουσιαστική ώθηση στην κίνηση της περιοχής με πολλαπλά οφέλη για τους δραστηριοποιούμενους επιχειρηματίες που βλέπουν μία ουσιαστική τόνωση εμπορική στη Γλυφάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η βράβευση της παραλίας της Γλυφάδας και η απόκτηση αναγνωρίσιμου παγκοσμίως οικολογικού σήματος ποιότητας για ακτές τοποθετήθηκε και επισήμως στην παραλία του Δήμου, που κατάφερε σε κάθε περίπτωση να ανταποκριθεί στις πλέον απαιτητικές προϋποθέσεις.
«Πέρα από την ποιότητα των υδάτων, που αναγνωρίστηκε ως «εξαιρετική», δώσαμε έναν αγώνα δρόμου επί μήνες για να εκπληρώσουμε και τα 33 αυστηρά κριτήρια: Καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και πολλά ακόμα», θα πει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος που κατέκτησε το ευρωκοινοβούλιο και εκλέχθηκε δήμαρχος βρέθηκε  Άνθρωπος της ομάδας και όχι της μονάδας δε διστάζει σε καμία περίπτωση να δώσει τα εύσημα στους συνεργάτες του που όλο αυτό το διάστημα που εκείνος είναι στο τιμόνι του Δήμου είναι σταθερά κοντά του με πνεύμα αγωνιστικό, πίστη, όραμα και πεποίθηση ότι με σχέδιο και δουλειά όλα μπορούν κατακτηθούν.
Ο πεισματάρης, οραματιστής, ευαίσθητος δήμαρχος που βρέθηκε από τις δικαστικές αίθουσες στα έδρανα της ευρωβουλής και ακολούθως στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι τυχαίος.
Με τον αέρα της σιγουριάς, της γνώσης και της ζηλευτής του παιδείας καθημερινά αποδεικνύει ότι η διαδρομή του στην πολιτική δεν είναι απλά ένα πέρασμα αλλά μία πορεία χαραγμένη με σχέδιο, στρατηγική, έμπνευση, όραμα. 
Αγαπά τα παιδιά, κατανοεί την έλλειψη χώρων για να μπορούν εκείνα να παίζουν και μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα ο σχεδιασμός χώρων για εκείνα αλλά και για τους γονείς τους που μπορούν να έχουν πλέον διεξόδους για να πηγαίνουν με τα παιδιά τους και να περνάνε και καλά και να χαλαρώνουν.
Ο κ. Παπανικολάου μετατρέπει σταδιακά τη Γλυφάδα σε μία μικρή πολιτεία φωτός, χαράς, ομορφιάς, αισιοδοξίας.
Τα εγκαίνια της παιδικής χαράς στην πλατεία Καραϊσκάκη αποτελούν περίτρανα απόδειξη της σκληρής δουλειάς που προηγήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας. Ένα προσωπικό στοίχημα για τον κ. Παπανικολάου που αποτελεί ένα από τα κοσμήματα του δήμου. Το σύγχρονο πάρκο διαθέτει δάπεδο ασφαλείας και τεχνικό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας με αυτόματο πότισμα, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα ελήφθη ώστε να τοποθετηθούν παιχνίδια κατάλληλα για χρήση από 
ΑΜΕΑ. Στο κέντρο της παιδικής χαράς τοποθετήθηκε μια μεγάλη καστροπολιτεία, ενώ γύρω από αυτή φυτεύτηκαν δάφνες απόλλωνος και διάφορα εποχιακά φυτά και μπήκαν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, με χαρακτηριστικό το λεγόμενο «τελεφερίκ» - ακόμα και σπιτάκια των χόμπιτ! Σε όλη την πλατεία ο Δήμος Γλυφάδας προσφέρει πλέον δωρεάν ασύρματο δίκτυο (wi-fi).
Η πρότυπη παιδική χαρά της πλατείας Καραϊσκάκη εκτείνεται σε τρία στρέμματα περίπου και διαθέτει συν τοις άλλοις καθιστικό χώρο για γονείς και παιδιά, αμμοδόχο για να παίζουν τα παιδιά, καινούργια πέργκολα, ένα πρωτότυπο σιντριβάνι, ενώ έχει αναβαθμιστεί όλος ο φωτισμός, με λάμπες οικολογικές. Παράλληλα, διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος και έγινε ολική ανάπλαση του πεζοδρομίου μεταξύ της παιδικής χαράς και του Ιερού Ναού.
«Σήμερα η πλατεία μας απέκτησε και πάλι ζωή», δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών μας και των οικογενειών τους είναι η πιο μεγάλη ανταμοιβή μας για όλες τις αγωνίες μας, για κάθε προσπάθειά μας. Η ανταπόκριση χιλιάδων συμπολιτών μας και σήμερα, μας δίνει κουράγιο και πάνω από όλα μας γεμίζει ευθύνη για τη συνέχεια».
Δενδροφύτευση σε όλη την… «πράσινη πόλη»
Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη είναι η δενδροφύτευση σε ολόκληρη την περιοχή της Γλυφάδας, με εκατοντάδες μεγάλα δέντρα και φυτά να τοποθετούνται στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.
Περιμετρικά του Γκολφ Γλυφάδας, όπου κατασκευάζεται πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, φυτεύτηκαν κουτσουπιές, ενώ παράλληλα στην Τερψιθέα - στους πρόποδες του Υμηττού – τοποθετούνται κουκουναριές, λαδανιές και πικροδάφνες, στην πλατεία Καραϊσκάκη δάφνες Απόλλωνος, ενώ από χθες έχει ξεκινήσει η φύτευση με κουκουναριές και αρμυρίκια στην πρώτη παραλία Γλυφάδας.
Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για μια «πράσινη» πόλη συνεχίζεται με όλες τις παραλίες - μαζί με την εκτεταμένη ανάπλαση αυτών που είναι σε εξέλιξη - με δενδροφυτεύσεις στην Άνω Γλυφάδα και με πολλές ακόμα ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία. Σε κεντρικές μάλιστα αρτηρίες της Γλυφάδας οι φυτεύσεις θα προχωρήσουν παράλληλα με την ασφαλτόστρωση και την ανακατασκευή πεζοδρομίων.
«Ομορφαίνουμε από άκρο σε άκρο τη Γλυφάδα μας, με μεγάλα δέντρα και άλλα φυτά, δίνουμε νέα πνοή σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, γωνιές, προσπαθούμε κόντρα στο γκρίζο και στο μαύρο των καιρών που ζούμε, να βάλουμε χρώμα και ζωντάνια στη ζωή όλων μας», έχει πει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου σημειώνοντας ότι ένας ακόμη  στόχος είναι η Γλυφάδα μέρα με τη μέρα γίνεται μια αληθινά πράσινη πόλη, μια πόλη για να ζει κανείς, να περπατά και να αναπνέει. «Η Γλυφάδα μας καθημερινά μετατρέπεται σε μια αυθεντικά «Πράσινη Πόλη»!
Είναι πραγματικά συναρπαστικό πως αλλάζει όψη και αισθητική και πως αποκτά ζωντάνια και ομορφιά μια πόλη με εκτεταμένη δενδροφύτευση, όπως αυτή που πραγματοποιούμε τους τελευταίους μήνες σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας.
Αυτές τις ημέρες φυτεύουμε στη Σοφία Βέμπο και στην Παπανδρέου γιακαράντες -ένα δένδρο γρήγορης ανάπτυξης, με εντυπωσιακή μπλε-μωβ ανθοφορία την άνοιξη - και κουκουναριές στην πέμπτη παραλία, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε στη Γούναρη, στη Βενιζέλου και στη Γεννηματά όπου συνεχίζεται παράλληλα η ασφαλτόστρωση.
Επίσης, με μια βόλτα στην οδό Τσιτσάνη, δίπλα στο Γκολφ, θα δείτε ότι δημιουργείται ένας μοναδικός χώρος περιπάτου και ποδηλάτου. Συνεχίζουμε σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά, για μια «Πράσινη Πόλη» που θα χαιρόμαστε όλοι να ζούμε και να εργαζόμαστε", σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.
Ο νέος παιδότοπος ευρωπαϊκών προδιαγραφών
Στο μεταξύ οι εικόνες από τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου παιδότοπου, του νέου παιδικού χωριού όπως χαρακτηρίστηκε από όλους όσους βρέθηκαν εκεί και το απόλαυσαν από κοντά στα εγκαίνια του από το δήμαρχο Γλυφάδας κάνουν το γύρω του διαδικτίου και ήδη έχουν προκαλέσει πληθώρα θετικών σχολίων με μικρούς και μεγάλους να εκφράζουν το εντυπωσιασμό τους από το σχεδιασμό της «μικρής πολιτείας» στην πανέμορφη Γλυφάδα που αποτελεί δέλεαρ για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.
Οι παροχές του παιδότοπου προφανώς και ξεπερνούν κάθε φαντασία.  Ένας παιδικός σταθμός που φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ με πολύ δουλειά, κέφι, εργασία και συντονισμό πρωτοφανή που κυρίαρχη θέση είχε η ψυχή. Και βεβαίως η έμπνευση και το όραμα του Γιώργου Παπανικολάου.
Το πάθος του να δει την πόλη του να αποκτά μία ευρωπαϊκή εικόνα του δίνει κουράγιο και συνεχίζει να δημιουργεί. Τα παιδιά, η μεγάλη του αγάπη σε πρώτο πλάνο. Το σύγχρονο παραμυθένιο χωριό για τον κ. Παπανικολάου αποτελεί έργο πνοής για όλες τις οικογένειες της πόλης του και όχι μόνο ενώ έρχεται να επισφραγίσει τη δική του προεκλογική δέσμευση  "κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού". Περήφανος ο ίδιος σχεδόν συγκινημένος εγκαινίασε τους χώρους του παιδότοπου κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα μικρών και μεγάλων που βρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων και δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους ότι αυτό που έβλεπαν δεν είχε βγει από κινηματογραφικό πλατό ταινίας!
Η σταδιακή μεταμόρφωση της Γλυφάδας σε…Κάννες
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 36 παρεμβάσεις στο δήμο Γλυφάδας με την υπογραφή του ταλαντούχου δημάρχου της Γιώργου Παπανικολάου
Τρία χρόνια μετά την πανηγυρική του εκλογή στο δημαρχιακό θώκο ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Πανικολάου έχει σε κάθε περίπτωση λόγο να αισθάνεται περήφανος και ικανοποιημένος σε υπέρτατο βαθμό αφού κατάφερε να αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της Γλυφάδας με παρεμβάσεις ουσιαστικές που σκοπό είχαν όπως είχε άλλωστε και ο ίδιος δεσμευτεί να βελτιώσουν όχι μόνο της εικόνα των «Ελληνικών Καννών» (σ.σ. έτσι προσδιορίζει σύμφωνα με το περιβάλλον του ο κ. Παπανικολάου την πόλη που αγαπά και αγωνίζεται δυναμικά για αυτήν) αλλά και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Με την ίδια δίψα για προσφορά αλλά και στοχευμένη στρατηγική συνεχίζει το σημαντικό του έργο «καλπάζοντας» και έχοντας στο επιτελείο του επίλεκτους συνεργάτες που αγωνίζεται και καταθέτουν ψυχή για να δουν το όραμα να υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και τη Γλυφάδα να αποτελεί δελεαστικό πόλο έλξης Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και απολαμβάνουν παροχές σύγχρονης ευρωπαϊκής αισθητικής.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής και στη συνέχεια να αφιερωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ο πολιτισμός και η παιδεία που ο ίδιος φέρει σε συνδυασμό με το μαχητικό του χαρακτήρα είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για αν πετυχαίνει κανείς τους στόχους που θέτει.

Ειμαι τυχερος που σαν φιλος και συνεργατης του μπορω να προσφερω για την Γλυφαδα μας απο το ΚΑΠΠΑ Γλυφαδας .


Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε ...|Like My Page

}