Tuesday, June 7, 2016

10 Χαρισματα των μεγάλων ηγετών της πληροφορικής

Έχετε εξισορροπήσει την ανάγκη της ομάδας σας με τους στόχους τη εταιρειας/οργανισμου και τους προσωπικους σας στόχους , καθώς και τα συναισθήματά σας, την συναισθηματικη νοημοσυνη σας. Έχετε σκεφτει τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων ανθρώπων,  μερικές φορές κάνουμε πράγματα που, ενώ είναι προς το συμφέρον της ομάδας, μπορεί να μην είναι  για σένα. Ενώ υπάρχουν μια σειρά από διαφορετικά στυλ ηγεσίας, οι καλύτεροι ηγέτες μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.


Διαχείριση Άνθρωπων στον τομέα της πληροφορικής είναι διαφορετικη εμπειρία

Τι σημαίνει να είσαι ηγέτης της πληροφορικής σήμερα είναι διαφορετικό από ό, τι ήταν πριν από 10 χρόνια. Ο τρόπος διοίκησης και ελέγχου της σκέψης έχει δώσει τη θέση της σε μια εποχή της ενδυνάμωσης και απελευθερωσης των εργαζομένων και της δέσμευσης τους σε ρεαλιστικη εμπνευση και μετρησιμη δημιουργικοτητα .Οι ηγέτες πρέπει να κατανοήσουν ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να τα κάνει όλα, ότι οι άνθρωποι δεν ειναι ίδιοι το πως τους περιβάλλεις και πώς διαχειρίζεσαι τις σχεσεις είναι τα κλειδιά για την επιτυχία τους και την επιτυχια σου.
Ενώ οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι περισσότεροι από ό, τι κάνουν είναι μέρος της διαχείρισης των ανθρώπων , υπάρχουν διαφορές όταν πρόκειται για IT. Δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς που εξελίσσονται τόσο γρήγορα όσο η πλήροφορικη και ότι μπορεί να δημιουργήσει μοναδικές προκλήσεις για έναν ηγέτη πληροφορικής.
Ένα παράδειγμα που είναι χαρακτηριστικό για την ΤΠ, σύμφωνα με την Pamela Rucker, πρόεδρος της Εκτελεστικής Γυναικών του Εκτελεστικού Συμβουλίου των CIO στον τομέα της πληροφορικής είναι η ανάγκη να γνωρίζετε τους υπαλλήλους σας.

Η σημερινες ΙΤ Προκλήσεις

" Υπάρχει μια πληθώρα μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα σημερινά ηγετικά στελέχη πληροφορικής, σύμφωνα με Boardman. Αυτές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
  • The rate and pace of change.
  • The complexity and massive integration of systems, processes and applications, which often result in major outages and instability issues.
  • Ongoing pressure to cut costs year after year, despite having to meet increasing pressure from the business to innovate.
  • Threats to the business, particularly cybersecurity and privacy-related issues.
  • Being swamped in responding to regulations and audit issues, rather than getting on with helping the business make money and gain competitive advantage through its technology and information systems.
  • Still having to deal with legacy systems (many organizations are still on Windows XP because it's complicated to move forward).
  • Not being in control, particularly with the rapid rise in outsourcing and cloud services."

Συναισθηματικη νοημοσυνη και ηγεσια

Συναισθηματική νοημοσύνη είναι να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μας, καθώς και συναισθηματικά ερεθίσματα μας. Γνωρίζοντας αυτά θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε καλύτερα στους ανθρώπους που αλληλεπιδρούν με εσας, έτσι ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε και να ερμηνεύσετε το τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους κοσμο, και να διαχειριστείτε τις αλληλεπιδράσεις σας μαζί τους με βάση τα συναισθήματά τους και λιγοτερο με την λογικη. Ειναι πλεον πιο σημαντικο να εχετε διπλα σας με μεγαλο EQ και λιγοτερο IQ.

Συνεχίζουν να μάθαινουν και να αναπτυσσονται

Υπάρχουν πάντα φωτιές που πρέπει να σβήσουν και  προθεσμίες για να κάλυφθουν, αλλά δεν έχετε πολύ περισσότερο χρόνο. Ο χρονος αναπτυξης με τον ρονο της ρουτινας εχει αλλαξει προς οφελος της αναπτυξης. Ωστόσο, επαγγελματική ανάπτυξη και τη συνεχή ανάπτυξη είναι οι μόνοι αλάνθαστοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μείνει πίσω στον κόσμο της τεχνολογίας. Είτε μιλάμε για τεχνικές δεξιότητες ή επιχειρηματικές δεξιότητες, πρεπει ο ηγετης να εξελίσσεται.
Οι απαιτήσεις των ρόλων ηγεσίας συχνά κάνουν τον ηγετη να κρατήσει το κεφάλι προς τα κάτω και να επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων για τον οργανισμό σας (Ρουτινα). Δυστυχώς, αν συνεχίσετε να το κάνουμε αυτό, θα βρείτε τον εαυτό σας πίσω από την μπάλα , επειδή ο κόσμος συνεχίζει να κινείται και να αναπτυσσεται ενώ εσεις μεινατε πισω.

Ο ρόλος του Επιτετραμμένου
Η έκταση και το βάθος της πληροφορικής σημαίνει ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να τα ξέρουν όλα. οι ηγέτες της πληροφορικής πρέπει να περιβάλλουν τον εαυτό τους με τους ανθρώπους που συμπληρώνουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.«Δουλεύοντας με τους άλλους είναι ο μόνος τρόπος για να αναβαθμίστουν. Αν δεν κάνετε αυτή την αλλαγή, θα παρεμποδίσετε τον εαυτό σας και το πιο σημαντικό ολόκληρο τον οργανισμό απο την αναπτυξη. Αν αυτό ισχύει για σας, θα πρέπει με προσήλωση και έντονα να επικεντρωθείτε στην κατασκευή σκηνοθεσία και ανάθεσης θεσεων κλειδιων σε ανθρωπους που συμπληρωνουν τα πλεονεκτηματα σας και μειωνουν τα μειονεκτηματα σας.

Δεξιότητες Επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι θεμελιώδης δεξιότητα που απαιτείται για να είναι ένας μεγάλος ηγέτης. Ως ηγέτης της πληροφορικής που πιθανότατα θα συνεργαστείτε με ανθρώπους από όλα τα τμήματα θα πρέπει να είστε σε θέση να αρθρώσετε με σαφήνεια το μήνυμά σας.
Οι αποτελεσματικοί ηγέτες γνωρίζουν πώς να μετρήσουν την κατάσταση που βρίσκονται και να κρίνουν τι και πώς θα πρέπει να επικοινωνούν προς ολες τις κατευθυνσεις νοητές η dotted. Θα πρεπει να κυριαρχήσoυν με το ύφος τους, την παρουσίαση τους,τα e-mail τους, τις διαπραγματευτικές ικανότητες τους .
Δεν μπορείτε να έχετε μεγάλες δεξιότητες επικοινωνίας, αν δεν είστε καλός ακροατής."Θυμηθείτε, η επικοινωνία είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης και η ακρόαση είναι εξίσου σημαντική.


Αυθεντικότητα

Οι ηγέτες πρέπει να γνωρίζουν τη δική τους προσωπικότητα, το στυλ και τις αξίες τους, και πρεπι σκόπιμα να επιλέγουν να οδηγούν με αυτά τα χαρακτηριστικα, αντί να προσπαθουν να είναι μια κακή απομίμηση κάποιου που θαυμάζουν
.

Fail safe για καινοτομια και δημιουργικότητα

Γνωρίζοντας ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από μια αποτυχημένη προσπάθεια, πρεπει ο ηγέτης να δινει στο σωστο χρόνο και με ασφαλεια προσωπικές προσπαθειες εργαζομενων στην αντληση απο την δημιουργικοτητα τους και καινοτομα αντιμετωπιση προβληματων.


Η δημιουργία αυτού του τύπου του περιβάλλοντος είναι σημαντικό. Ο ηγέτης πρέπει να συμβάλει στον καθορισμό των ορίων και να ενεργούν με τον σωστό τρόπο όταν μια «αποτυχία» θα συμβεί. Αυτό απαιτεί επαγρύπνηση με την πάροδο του χρόνου.Μια αίσθηση του χιούμορ

"Ηθική και παραγωγικότητα είναι στενά συνδεδεμένες αξιες και εννοιες."
 Ένα αστείο σε μια τεταμενη και δυσκολη στιγμη στην σωστη δοση από το αφεντικό μπορεί να κάνει δύσκολες στιγμες ευκολη και να ενισχύσει την αίσθηση ότι είστε όλοι σε αυτό μαζί.

Έχουν Ακεραιότητα

Ακεραιότητα ορίζεται ως η ποιότητα του να είναι ειλικρινής και να έχει ισχυρές ηθικές αρχές. Οι άνθρωποι είναι τόσο καλοι όσο και ο λόγο τους ετσι  και ως ηγέτης επειδη όλα τα μάτια είναι πάνω σας .
Μέρος της ακεραιότητας είναι η λογοδοσία, ο ηγετης λογοδοτει στον εαυτο του και μετα στην ιεραρχια. 


Κατανόηση

Η κατανόηση ειναι σημαντική οταν εχει μεγαλυτερη απηχηση και αποδοχη στο δικαιο και οχι στην ισοτητα, οταν παιρνουμε μετρα και αποφασεις.Like My Page

}